Ingatlankereső

Kód: ref-08

Egészséges környezetben élhet

A fiatal, mesterek által megépített lakóházban, kényelmesen elfér egy család

Figyelem!

Az alább, ismertetésre kerülő lakóház eladása a Bakonyban, már nem aktuális, csupán referencia munka szerepét tölti be.

A Bakony hegyei- erdői között, gyönyörű környezetben lévő településen, önálló helyrajzi számon nyilvántartott, teljesen bekerített, 521 m2 térmértékű parkosított telken eladó egy 2005-ben épült családi lakóház. Az aszfaltos útról megközelíthető lakóház beépített utcasoron helyezkedik el.

A lakóház szerkezetei: betonalap, főfalak 30 cm Porotherm tégla, vasbeton födém, fa tetőszerkezeten Tondach cserép. A pótlólagos hővédelem érdekében a külső falakra 8 cm Dryvit hőszigetelés készült. Külső homlokzati nyílászárók osztrák Sücho típusú hőszigetelt üvegezésű műanyag nyílászárók. A képen, a lakóház látható.

A családi lakóház főbejárata a tornácon keresztül közelíthető meg. A kb. 77,81 m2 nettó hasznos alapterületű földszint helyiségei: előtér, nappali-, konyha-, étkező, közlekedő, kettő hálószoba, fürdőszoba (sarokkád,- mosdó,- WC) és külön helyiségben még egy WC. A nappali-, konyha-, étkező egy térben található.

A kb. 45,41 m2 nettó hasznos alapterületű tetőtér helyiségei: társalgó, kettő hálószoba és fürdőszoba. A családi ház össz-szint alapterülete: kb. 123,22 m2. Érdemes megfigyelni a családi lakóház tájolását, a kelő naptól a nyugvó napig mindig besüt valamelyik ablakon a nap. A képeken a lakóház beosztása látszik.

A belső terek kialakítása modern, fiatalos, az alkalmazott színek egyedivé teszik a lakásbelső hangulatát. A nappali szobában beépítésre került a 14 kW teljesítményű francia kandalló, amely szükség esetén befűti az egész házat. A felszálló meleg a galérián keresztül jut a tetőtérbe. A képek, a nappali szobát ábrázolják.

Az étkező részből lehet felmenni a galériás kialakítású tetőtéri társalgóba. Az étkezőből közvetlen kijárat van a kertbe. A konyhabútorba beépítésre került a Bosch mosogatógép, a palackos gázról üzemelő Bosch gáztűzhely és egy hűtőszekrény. A főzés során keletkező gőzök eltávolításáról páraelszívó gondoskodik. A képeken, a konyha,- étkező látható.

Szobák padlóburkolatai laminált parketta, a többi helyiség jó minőségű mázas kerámia lappal burkolt. A képen, a földszinti hálószoba látszik.

Közművek közül be van vezetve a vezetékes ivóvíz, villany (220 volt háztartási és 380 Volt ipari áram is 3 x 16 Amper áramerősséggel) és a szennyvízcsatorna, vezetékes telefon, Kábel TV és internet. A családi házban kiépítésre került a padlófűtéses központi fűtés. A községben vezetékes gáz nincs, de ez nem is baj, mert a gáz drága.

A fában gazdag a faluban, a családok fával fűtenek, ezáltal jóval kevesebbe kerül a fűtés, mint annak, aki gázzal fűt. Ha valaki mégis a gázfűtéshez ragaszkodna, lehetősége van tartályos gáz elhelyezésére. A képek, a földszinti fürdőszobát, és a külön helyiségben kialakított illemhelyet ábrázolják.

A képeken, a tetőtéri társalgó (a terven előtér) és a tetőtéri 2 hálószoba láthatók.

Ebben a családi házban a fűtés az alábbi módon van megoldva. Amikor még nem kell intenzíven fűteni akkor a Francia kandalló időszakos begyújtásával fűtenek. Amikor megjönnek a komolyabb hidegek akkor a kazánházban lévő vegyes tüzelésű kazán biztosítja a fűtést.

A kazánházban a vegyes tüzelésű kazán mellé, ki van építve egy 3 x 3 kW teljesítményű elektromos (Laing típusú) kazán is, ami a vegyes tüzeléssel felváltva üzemeltethető. Gyakorlatilag két energiahordozó (fa és villany) biztosítja a meleget. A főépülettől különálló építményként került megépítésre a kazánház és a fatároló. A képeken, a tetőtéri fürdőszoba látszik.

Kikapcsolódásra, a szabadság eltöltésére különböző szálláshelyek várják a pihenni vágyókat, kirándulókat: panzió, fogadó, vendégház, turistaszálló, vadászház. A faluban van Önkormányzat, Faluház, könyvtár, orvosi rendelő, gyógyszertár, óvoda, általános iskola és élelmiszerboltok. Az itt élő emberek barátságosak, a település közössége összekovácsolódott. A mai rohanó világban ez egy megnyugvást jelentő hely. A képek, a település egyik hangulatos utcáját és az összetartó falu egyik téli rendezvényét ábrázolják.

A környék szinte teljes egészében természetvédelmi terület, védett növények, állatok, természeti ritkaságokkal. A bővizű források vize kristálytiszta, a friss hegyi levegő oxigéndús. A képen, a hosszú túrákra alkalmas közeli bükkerdő látható.

A képek, a szigorúan védett természetes virágot, a Tőzikét ábrázolják

Ha valaki csendben közlekedik az erdőben, megismerheti annak állat és rovarvilágát.

Esőzések után kedvelt időtöltés a „gombászás”. A képen, a gombászók és az általuk szedett ehető gombák láthatók.

Ha egyszer látta ezt a bájos falut és vidéket, soha nem megy vissza városra.

Végül tekintse meg a bakonyi lakóházról készült, rövid videófilmet!

A hirdetés készítette (tervezte, kivitelezte és tette közzé), Lőkös Gáborné Erika, Ingatlanpiaci elemző és szakértő, telefon: 06-30-218-0000

Az eladobalatoniingatlanok.hu honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.